ایجاد معاونت تجارت در سطح ریاست جمهوری مطالبه جدی بخش خصوصی است

جمشيد نفر تهیه استراتژی مدون برای سامان دادن به وضعیت اقتصادی را ضروری دانست و به همین دلیل پیشنهاد ایجاد معاونت ریاست جمهوری در حوزه تجارت خارجی را مطرح كرد تا با همفکری کارشناسان بخش خصوصی، این معاونت حرف آخر را بزند

 مریم خورشیدی - بسیاری از کارشناسان و فعالین اقتصادی از مهم ترین راهکارهای خروج از رکود را تقویت تولید صادرات محور می دانند. جمشید نفر نایب رئیس کنفدراسیون ایران و فعال اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اگزیم نیوز گفت: به عقیده من تنها راه خروج از رکود تولید صادرات محور است. سرمایه گذاری در زمینه هایی که مزیت داریم و رفع موانع صادراتی از پیش نیازهای تولید صادرات محور است. عدم توجه به مشکلات بخش تولید، خطر نابودی همه اشکال تولید صادراتی را تهدید می کند. تنها راه نجات کشور از اقتصاد تک محصولی و رکود ممتد اجرای تمهیداتی است که سالها از سوی کارشناسان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی مطرح می شود.

جمشید نفر در خصوص دلایل روند کند اصلاحات اقتصادی گفت: راه برون رفت از این وضعیت توجه به نظرات کارشناسی بخش خصوصی در امر صادرات است. متاسفانه بعد از 38 سال آنطور که باید و شاید به نظرات کارشناسی بخش خصوصی در تصمیم گیری های کلان اقتصادی توجه داده نشده است. همانطور که می دانید علی رغم بهره مندی از انرژی ارزان، قیمت تمام شده کالای تولیدی ما گران است. باید دلایل این اتفاق ریشه یابی شود.

وی افزود: از اساسی ترین دلایل عدم رقابتی بودن کالای داخلی نرخ ارز است. در حالیکه تورم ما از 40 تا 10 درصد وجود داشته، نرخ ارز ما ثابت بوده است. این مابه التفاوت تورم داخلی و خارجی هیچ موقع به نرخ ارز اضافه نشده است و چون دولت ها همواره از بالا رفتن نرخ ارز ترسیده اند به شدت در برابر افزایش نرخ ارز مقاومت کرده اند.

جمشید نفر خاطر نشان کرد می توان راهکار های دیگری را در مسیر کمک به صادرات به کار بست، از جمله تخصیص جوایز صادراتی؛ بايد مقرراتی محکم و لازم الاجرایی را طراحی کرد که به غیر از کالای وارداتی استراتژیک برای سایر واردات همچون گذشته، واردکننده ملزم به خرید واریز نامه صادراتی باشند. اگر این فرایند برقرار شود، مابه التفاوت نرخ ارز به کمک صادرکنندگان می آید و منجر به ایجاد تعادل بین واردات و صادرات می شود.

 نفر اذعان داشت: بالا رفتن نرخ ارز جنبه سیاسی دارد اما در حقیقت پایین بودن نرخ ارز به مفهوم ارائه رانت به تولید کننده خارجی است. اگر وارد کنندگان به کمک صادرکنندگان بیایند و در مقابل واردات خود جوازهای صادراتی صادرکنندگان را خریداری کنند کمک بزرگی به امر صادرات خواهد شد.

 وی خروج از رکود و رونق تولید را اولین اقدام در به حرکت در آمدن چرخه اقتصادی دانست و گفت: تولید باید راه بیفتد تا بتوانیم مالیات بیشتری بپردازیم تا دولت بتواند از زیر بار اقتصاد نفتی خارج شود. متاسفانه در حال حاضر اقتصاد ما به شدت با حوزه سیاست در هم تنیده شده است و این مساله به صادرات لطمات جبران ناپذیری وارد می کند.

نایب رئیس کنفدراسیون صادرات ایران تهیه استراتژی مدون برای سامان دادن به وضعیت اقتصادی را ضروری خواند و گفت: پیشنهادی که از طرف کنفدراسیون صادرات و کمیسیون صادرات اتاق داده شده این است که اگر قرار است صادرات یک تکان اساسی بخورد، باید در سطح ریاست جمهوری معاونت تجارت ایجاد کنیم. این معاونت مستقیما به مسائل و مشکلات تجارت خارجی ما می پردازد و فی الفور برای رفع مشکلات این حوزه اقدام کندو در حال حاضر با توجه به اینکه سازمان توسعه تجارت در بسیاری از موارد هم عرض سایر وزارت خانه هاست و تصمیماتی که می گیرد ممکن است از طرف وزارت خانه های هم سطح رد بشود، به نوعی انرژی و پتانسیلی را در این حوزه از دست می دهیم و لازم است در اینباره بازنگری شود.

جمشید نفر افزود: به همین دلیل پیشنهاد ایجاد معاونت ریاست جمهوری در حوزه تجارت خارجی از سوی کمیسیون و کنفدراسیون صادرات ایران داده شد تا با همفکری کارشناسان بخش خصوصی، این معاونت حرف آخر را بزند. البته هنوز بازخورد مورد انتظار را ندیده ایم اما این پیشنهاد نفی نشده است.  

 

کد خبر 21738

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 15 =